Water zuiveren en behandelen

Waterzuivering

Waterzuivering of een speciale behandeling van het water

Opgepompt grondwater is niet altijd geschikt om zomaar te lozen in openbaar water of te infiltreren in de bodem. Dat kan risico’s met zich meebrengen voor het milieu. Met een speciale behandeling zoals waterzuivering voorkom je dat. Pas daarna kan het water geloosd worden in openbaar water of in de bodem gefiltreerd worden. Voor advies en de juiste technieken hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Voor tijdelijke én permanente pompinstallaties.

Wij kunnen de benodigde installaties in eigen beheer voor je ontwerpen, bouwen, verhuren en onderhouden.

Grondwaterzuivering met snelle uitvoering

Ben je als aannemer of zzp'er op zoek naar professionele grondwaterzuivering voor jouw landelijke of lokale project? Vraag voor een snelle opvolging en uitvoering gemakkelijke een offerte aan bij Bronbemaling.com. Hier voeren we niet alleen grondwaterzuivering, zoals ontijzering uit, maar denken met je mee vanuit meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van watermanagement.

Grondwaterzuiveringen

Als water bepaalde dingen bevat, zoals ijzer, olie of zand, mag je het niet zomaar lozen in openbaar water of infiltreren in de bodem. Daar hebben we een aantal oplossingen voor.

Ontijzeren

Ondiep grondwater bevat vaak ijzer. Hoewel het niet heel schadelijk is voor mensen, neemt het wel de zuurstof weg voor planten en dieren. En het kan technische problemen geven. Zoals verstopping van leidingen. Afhankelijk van de hoeveelheid water, kun je een kleine of een grote installatie gebruiken voor het ontijzeren van het water. Een grote installatie kan tot 400 m3 per uur aan. We helpen je graag met het vinden van de juiste installatie.

Olie en zand

Het kan gebeuren dat er een aantal dingen in het water zitten, waardoor je het niet zomaar in openbaar water mag lozen. Zoals olie en zand. Olieafscheiders en zandvangbakken zijn dus onmisbaar bij het lozen van water en dus voor grondwaterzuivering. In afvalwater kan minerale olie zitten, een ongewenste stof. De eenvoudigste manier om olie en water te scheiden, is een olieafscheider. En zandvangbakken optimaliseren het pompsysteem tijdens de grondwaterzuivering.

Extra oplossingen

Wij voeren het Siltbusterprogramma, waardoor wij extra oplossingen kunnen bieden voor on-site waterbehandeling, afvalwaterverwerking en de preventie van waterverontreiniging. Siltbuster werkt modulair en duurzaam, daar houden we van!

AFI

Voor kwelwater gebruiken wij een Anaerobe Filter Installatie (AFI). Dit is een duurzame installatie om het kwelwater te beheersen. Waarom het duurzaam is? Met AFI gebruiken we slechts 30 procent energie ten opzichte van conventionele zuiveringen.

Het ontwerp, de aanleg en realisatie van de installaties hebben wij volledig in eigen beheer. Waardoor wij altijd precies weten wat wel en niet goed werkt. En om jou de beste oplossing te bieden, hebben we een samenwerking met Viritec.

Hulp nodig bij een waterzuiveringsvraagstuk of een andere vraag over onze dienstverlening?

Scroll naar boven