Over ons

Robert Barkel

Wij zetten water aan het werk

Henk van Tongeren Water & Techniek BV heeft ruim 70 jaar technische ervaring en levert zowel aan zakelijke klanten als de overheid veelzijdige oplossingen op het gebied van water en techniek. Wij zetten water aan het werk om grote infra-, bouw- en waterprojecten in beweging te krijgen, overheden te ondersteunen met hun watermanagement en de wereld een handje vooruit te helpen. Op karakter en met duurzame en innovatieve installatie- en grondwatertechnieken. Met als doel: de wereld een handje vooruit te helpen. Zo deed onze oprichter Henk van Tongeren dit 70 jaar geleden al en zo doen Guido van Tongeren en Robert Barkel en hun team het vandaag de dag nog steeds.

“Wij willen de wereld een handje vooruithelpen”

Guido van Tongeren, directeur

Het verhaal van Henk

Henk van Tongeren (1912-1986) was de zoon van een loodgieter en zoals het in de jaren ’20 ging, zat Henk niet in de schoolbanken. Hij ging bij zijn vader werken met lood, koper en zink. Maar Henk wilde meer. Hij wilde zich verder ontwikkelen om zo anderen ook verder te kunnen helpen. Het was dan ook niet gek dat hij zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloot bij het verzet en verschillende onderduikers door de oorlog heen hielp. Na de oorlog wilde een van de onderduikers iets voor hem terugdoen. Hij regelde een overheidsbaan voor Henk waardoor hij de middelen had om zijn middenstandsdiploma te halen. Dit was het begin van zijn droom: Henk startte zijn eigen loodgietersbedrijf en droeg zo zijn steentje bij aan de wederopbouw van Nederland. Hij deed dit met de weinige middelen die hij had. Veel geld voor dure machines was er niet. Dus bouwde hij zelf machines en werktuigen van oude oorlogsvoertuigen. De meest vreemde creaties stonden op het bedrijfsterrein. Maar ze deden hun werk wel. En goed ook. Door zijn vindingrijke en slagvaardige karakter was Henk zijn tijd ver vooruit. En altijd bezig dingen in beweging te zetten. Van water tot bijzondere projecten en mensen.

Zeventig jaar later is deze aanpakkersmentaliteit nog steeds voelbaar bij Henk van Tongeren Water & Techniek en zet Guido van Tongeren - inmiddels de 3e generatie Van Tongeren - de missie van zijn grootvader voort.

Onze missie

Wij geloven dat we verder komen als we samen in beweging blijven. Dat betekent: koppen bij elkaar en handen uit de mouwen. Met als doel: jou de beste oplossing te bieden voor jouw vraagstuk en de wereld een stukje mooier te maken. Bijzondere en lastige klussen? Daar krijgen wij juist energie van. Het daagt ons uit om te blijven innoveren. Om projecten in beweging te houden. Om met onze oplossingen de wereld een handje vooruit te helpen. Wij fantaseren niet over een betere toekomst, wij werken nu al aan de wereld van morgen. Waar kunnen we jou bij helpen?

Onze kernwaarden

01

Menswaardig

We zijn integer, eerlijk en gaan met een respectvolle manier met elkaar om. Mensen maken een bedrijf en iedereen is even hard nodig. Of je nu als bronbemaler, planner of op ons bedrijfsbureau werkt: we werken samen naar iets toe waar we trots op kunnen zijn.

02

Betrouwbaar

De deuren staan altijd open en persoonlijke aandacht vinden we erg belangrijk. We werken op basis van goed vertrouwen, omdat we altijd de intentie hebben om goed werk te leveren. Daar kun je ons aan houden.

03

Positief

Wij zijn harde werkers, maar maken ook veel lol. Geen klus is te gek voor ons. We hebben het mooiste vak van de wereld en gaan uitdagingen aan met veel plezier. Deze positieve instelling nemen we mee naar elk project.

04

Slagvaardig

Niet lullen, maar poetsen. Geen poeha en papierwerk, maar handen uit de mouwen en doorpakken. Door ons zelfoplossend vermogen en vindingrijke karakter vinden wij altijd de juiste oplossing voor een probleem.

05

Verantwoordelijk

Wij voelen ons verantwoordelijk voor het slagen van het gehele project, ook al werken we zelf aan één onderdeel ervan. In de praktijk betekent dit dat we mogelijke risico’s op voorhand al wegnemen, we betrokken zijn van begin tot eind, kansen zien en problemen direct oplossen.

Henk van Tongeren jaarmagazine

Download ons jaarmagazine voor een kijkje in de bouwkuip van de grootste bronbemaler van Nederland

Bronbemaling nodig of een andere vraag over onze dienstverlening?

Scroll naar boven