Kunststofdamwanden

kunststofdamwanden-foto-1

Kunststofdamwanden: een duurzame oeverbescherming

Wil je dijken, oevers en watergangen beschermen en worden er hoge eisen gesteld aan de keerwand? Dienen er bijvoorbeeld waterdichte sloten en hoeken te worden aangebracht (denk bijvoorbeeld aan anti-piping schermen en als beschoeiing langs watergangen)? Dan kan een kunststofdamwand een interessante oplossing zijn. Henk van Tongeren heeft verschillende technieken in huis om deze wanden aan te brengen.

Een vraag over onze kunststofdamwanden of een andere vraag over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op.

Duurzaam, veilig en kostenbesparend

Bij Henk van Tongeren zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van kunststofdamwanden (bijvoorbeeld Prolock). Dat doen we duurzaam, veilig en kostenefficiënt. De schermen zijn gemaakt van gerecycled kunststof dat veilig is voor de omgeving én een lange onderhoudsvrije levensduur kent. Daarnaast is het een ontzettend betrouwbare en snelle oplossing om water tegen te houden. De lichtgewicht schermen zijn door hun unieke slotverbinding waterdicht en schuiven eenvoudig in elkaar. Haakse bocht, lastige hoeken? Geen probleem.

Kunststof damwanden met snelle uitvoering

Wil je als aannemer of zzp'er kunststof damwanden plaatsen voor jouw lokale of landelijke project? Vraag voor een snelle opvolging en uitvoering gemakkelijke een offerte aan bij Bronbemaling.com. Hier voeren we niet alleen bronbemaling uit, maar denken met je mee vanuit onze jarenlange ervaring op het gebied van watermanagement.

kunststofdamwanden-foto-2
kunststofdamwanden-foto-3

Waarom kunststofdamwanden

Kunststof kent vele voordelen ten opzichte van hout, beton en metaal als damwand.

  • Duurzaam en circulair: de wanden zijn gemaakt van gerecycled kunststof en kunnen zelf ook weer gerecycled worden. Daarnaast zijn ze vrij van giftige stoffen en logen ze niet uit. Wel zo fijn voor een schone omgeving.
  • Kunststof is UV-, water- en weerbestendig.
  • Lange levensduur van 60 jaar.
  • Vrij van onderhoud: kunststof rot of roest niet.
  • Geen plek is te gek. Elke situatie is anders, daarom is onze oplossing dat ook. Wij houden rekening met bodemopbouw, type belasting, rechte stukken dijk, kronkelende oevers en haakse bochten.
  • Snel geplaatst, weinig overlast. De lichtgewicht schermen kunnen wij snel en trillingvrij plaatsen door gebruik te maken van avegaren in combinatie met spoelen. Hierdoor is de overlast voor de omgeving minimaal.
  • Doordat de schermen van een licht materiaal gemaakt zijn, gaat er zo min mogelijk bodemvreemd materiaal de grond in.
  • De kunsstofdamwand kan volledig ondergronds worden afgewerkt en afgedekt met een mooie deksloof.

De techniek achter kunststofdamwanden

Er zijn verschillende technieken om een kunststofdamwand te plaatsen. Zo kunnen we de schermen voor de kunststofdamwand aanbrengen met een diepdrainmachine. Die maakt een losgemengde sleuf waar de damwanddelen in geplaatst worden. De maximale diepte voor het aanbrengen van de schermen met avegaren in combinatie met spoelboren is ongeveer 10 meter.

Een andere techniek om damwandschermen aan te brengen is de avegaar boorinstallatie. Deze machine ‘boort gaten voor’ en brengt in één werkgang de damwandplanken aan. Deze machine is GPS-gestuurd, waardoor we de damwand op de juiste diepte en in de goede richting in de bodem kunnen plaatsen. De maximale diepte voor het aanbrengen van de damwand is 10 meter.

kunststofdamwanden-foto-4

Een vraag over onze kunststofdamwanden of een andere vraag over onze dienstverlening?

Scroll naar boven