Grondboringen

Bronboringen: voor elke situatie de juiste booroplossing

Elke situatie, grondsoort en boringsdoel vraagt om een specifieke booroplossing. Henk van Tongeren heeft voor elk vraagstuk een passende boortechniek. Wij zijn BRL 2000 en BRL 2100 gecertificeerd.

In de praktijk maken wij het meest gebruik van de boortechnieken:

  • Zuigboren
  • Spoelboren
  • Pulsen
  • Avegaren

Grondboringen met snelle uitvoering

Wil je als aannemer of zzp'er aan de slag met grondboringen voor jouw lokale of landelijke project? Vraag voor een snelle opvolging en uitvoering gemakkelijke een offerte aan bij Bronbemaling.com. Hier voeren we niet alleen grondboringen uit, maar denken met je mee vanuit onze jarenlange ervaring op het gebied van grondboringen voor watermanagement.

Onze boortechniek nodig of een andere vraag over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op.

Verschillende toepassingen

Soms is het wenselijk om over een eigen watervoorziening te kunnen beschikken. Dat geldt bijvoorbeeld voor campings en vakantieparken die zich vaak op locaties bevinden waar geen waterleiding ligt. Aansluiting op de reguliere waterleiding is dan vaak kostbaar en soms niet eens mogelijk. Juist wanneer er grote hoeveelheden water voorhanden moeten zijn (bijvoorbeeld als gevolg van piekbelasting in de ochtenduren), is het belangrijk om te kunnen putten uit een eigen, toereikende waterbron. Henk van Tongeren heeft inmiddels talrijke bronnen aangelegd. Hierdoor kunnen veel campings en parken tegenwoordig betaalbaar voorzien in hun eigen drinkwaterbehoefte en hun gasten natuurzuiver water aanbieden.

Ook voor particulier gebruik kan een eigen watervoorziening handig zijn, bijvoorbeeld voor het bewateren van bomen, bloemen, planten of een moestuin. Vanzelfsprekend leveren wij hiertoe ook de benodigde pompinstallaties.

Steeds vaker hebben kinderen de mogelijkheid om op openbare speelplaatsen met water te spelen, te zwemmen of pootje te baden. Henk van Tongeren legt deze grondwaterinstallaties aan en denkt mee over de verschillende toepassingen. Desgewenst leggen we ze aan met één of meerdere handpompen, zodat kinderen het water zelf kunnen oppompen. Water staat garant voor uren speelplezier, zeker in combinatie met zand!

In het verleden werd bluswater meestal onttrokken aan de waterleiding of aan open water. Tegenwoordig zijn watermaatschappijen ontheven van de plicht om de ‘beschikbaarheid van voldoende bluswater’ te garanderen. Nederlandse veiligheidsregio’s (waarin ook de brandweerkorpsen sinds enige jaren zijn ondergebracht) dienen altijd en overal beschikking te hebben over voldoende bluswater (90 m3 water per uur). De brandweer of de gemeente zijn hiervoor verantwoordelijk. Henk van Tongeren is expert in het aanleggen van adequate brandputten die voldoen aan alle gestelde wet- en regelgeving. Landelijk behoren reeds 10-tallen gemeenten en brandweerkorpsen tot onze vaste klantenkring.

Heb je een drink- of grondwaterbron, een pompinstallatie of brandput? Dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden en indien nodig te laten repareren. Alleen een goed werkende installatie bied je de (kosten)voordelen van een eigen (drink)water- of bluswatervoorziening. Wij testen daarom met regelmaat de brandputten van al onze klanten.

Onze boortechniek nodig of een andere vraag over onze dienstverlening?

Scroll naar boven