Vernieuwing N31 Harlingen

Vernieuwing N31 Harlingen
Wat: Vernieuwing N31 Harlingen
Start project: november 2015
Oplevering project: medio 2017
Samenwerking van: Rijkswaterstaat, Provincie Fryslân en de Gemeente Harlingen

De N31 (onderdeel van het traject Amsterdam-Leeuwarden) wordt ter hoogte van Harlingen vernieuwd. Er komen 2 keer 2 rijbanen, waardoor de bereikbaarheid van Friesland wordt verbeterd. De nieuwe weg verhoogt daarnaast de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer in en om Harlingen. In totaal worden er 5 viaducten en een aquaduct aangelegd, en de weg wordt over een lengte van ca. 2 km maar liefst 4,6 meter verdiept gelegd: dit beperkt de geluidshinder en bevordert de (visuele) eenheid van de stad.

Bekijk hier de video voor de vernieuwing van de N31

youtube-video-thumbnail

Henk van Tongeren BV denkt al vanaf de tenderfase mee met het ontwikkelen van slimme oplossingen voor al deze uitdagingen: niet alleen op ons directe vakgebied, maar ook voor wat betreft leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid tijdens en na de bouwfase. Bij ‘actief omgevingsmanagement’ hoort wat ons betreft ook ‘zorgvuldige communicatie met bewoners’, bij wie we soms letterlijk in de achtertuin opereren. We merken dat dit leidt tot positieve reacties en prettige medewerking in de dagelijkse praktijk.

In opdracht van Ballast Nedam heeft Henk van Tongeren het opdrijven en afzinken van het aquaduct in de N31 verzorgd. Kijk hier voor een impressie van deze bijzondere gebeurtenis.

Op zondag 25 juni 2017 RTL7 in het programma ‘Ondernemen doen we Zo on Tour’ een item uit over de werkzaamheden van Henk van Tongeren in het kader van bovenstaand project. Bekijk dit item hier.

Bronbemaling nodig of een andere vraag over onze dienstverlening?

Scroll naar boven