Project Watercrassula Terschelling

Project Watercrassula Terschelling
Wat: Project Watercrassula Terschelling
Start project: midden 2018
Oplevering project: eind 2020
Samenwerking van: Provincie Fryslân

Sinds 2018 voeren wij bemalingswerkzaamheden uit op Terschelling. Dit doen wij in samenwerking met provincie Fryslân. Om het exotische waterplantje watercrassula veilig weg te kunnen halen.

Project in beeld

Watercrassula

Watercrassula (Crassula Helmsii) is een waterplant die van nature niet voorkomt in Nederland. De plant is ingevoerd als aquarium- en vijverplant en heeft zich de laatste jaren razendsnel verspreid in West-Europa. De plant vormt een bedreiging voor onder meer de natuur en de watersystemen. Daarom is het belangrijk om de overlast aan te pakken en de plant te verwijderen. Staatsbosbeheer, de provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en de gemeente Terschelling zijn hier druk mee bezig.

De aanpak bij Midsland aan Zee werkte. Remi Hougee van Staatsbosbeheer legt uit wat ze precies hebben gedaan: “Bij twee natte duinvalleien hebben we veertig centimeter van de bodem afgegraven. Dat was grond dat met watercrassula besmet was. Die grond hebben we begraven in een duin ten zuiden van Midsland aan Zee. Het zand dat daaruit kwam, hebben we weer gebruikt om de bodem aan te vullen.”

Bronbemaling nodig of een andere vraag over onze dienstverlening?

Scroll naar boven