Bertram van Lambalgen

Bertram van Lambalgen

“Op mijn collega’s kan ik bouwen.”

  • Wie: Bertram van Lambalgen
  • Wat: Allround installatiemonteur
  • Waar: locatie Apeldoorn
  • Typisch Bertram van Lambalgen: collega’s kunnen altijd op hem rekenen, vist graag op mooie dagen.

Bertram zit al 30 jaar in het vak en is direct vanaf school aan de slag gegaan als loodgieter en elektricien. Eerst bij twee andere werkgevers. Nu alweer een paar jaar bij Henk van Tongeren. En dat bevalt hem nog steeds uitstekend.

Wat doe je precies als allround installatiemonteur?
“Ik hou me vooral bezig met renovatieprojecten van de woningbouw. Badkamerrenovaties, en keukenrenovaties bijvoorbeeld. Elke keer kom ik weer andere dingen tegen. Geen woning is hetzelfde. Dat maakt het werk uitdagend en afwisselend. Het is heel vrij werk. Ik krijg een bepaalde planning en tijd mee en binnen die tijd moet ik dingen klaar hebben. Hoe ik dat precies indeel, is dan aan mij.”

Hoe ziet jouw werkdag er gemiddeld uit?
“Ik ben om half 8 op de zaak. Dan krijgen ik de werkbon mee, pak ik het benodigde materiaal en rij ik naar de klus. Of ik krijg meerdere bonnen en werk op verschillende locaties die dag. Dat verschilt. Soms zit ik twee dagen in hetzelfde huis, omdat daar de badkamer, wc én keuken geïnstalleerd moeten worden bijvoorbeeld. En een andere dag krijg ik tussendoor spoedjes binnen. Dan is er ergens waterlekkage of een gasstoring. Rond 4 uur pak ik de spullen weer bij elkaar en rij naar de zaak. Daar zoek ik  de spullen voor de volgende dag vast bij elkaar, zodat ik de volgende dag snel kan beginnen.”

Aan welke klus werk je momenteel?
“Ik werk nu toevallig in het huis van Guido (de algemeen directeur), een iets andere klus dan normaal dus. Maar meestal werk in de omgeving Apeldoorn aan klussen voor de woningbouw die ons inhuurt voor installatiewerk.”

Wat vind je van Henk van Tongeren als bedrijf?
“Helemaal prima. Het werk wat ik hier mag doen; ik vind het gewoon allemaal leuk. En ja, soms zit er wel eens een bonnetje tussen waarvan ik denk: wat moet ik daar nu mee? Maar ook daar zie ik wel weer een uitdaging in. Om het dan toch voor elkaar te krijgen. Daarnaast is de werksfeer hier prettig. Bij Henk van Tongeren voel ik een bepaalde vrijheid. Er zit geen druk achter. Natuurlijk wil ik klussen op tijd afronden, maar als dat door omstandigheden niet gaat, dan passen ze de planning aan. Dat voelt nooit als een probleem.”

En qua collega’s?
“Op mijn collega’s kan ik bouwen. We kunnen goed met elkaar overweg en zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat is mooi.”

Scroll naar boven