Het gloednieuwe magazine van Van Tongeren Watertechniek

Het gloednieuwe magazine van Van Tongeren Watertechniek is uit. Vol verhalen, mooie foto’s en interviews. Het wordt geen jaarlijks terugkomend item. Meer iets voor speciale gelegenheden. En afgelopen jaar is er genoeg gebeurd om eens extra uit te pakken. Tijd om wat vragen te stellen aan eigenaar Guido van Tongeren.

Guido, waarom nu een magazine?
“We willen uitleggen wat voor bedrijf wij zijn. Bij ons in de organisatie is het vooral ‘doorstampen’. Hard werken en vooruitkijken. Toch is het goed om af en toe stil te staan bij de dingen die we bereikt hebben. Afgelopen jaar hebben we Grondboortechniek en Bronbemaling Theo van Velzen en Tjaden Adviesbureau voor Grondmechanica overgenomen. Een mooi moment om wat zaken op een rij te zetten.”

Hoe is die overname eigenlijk ontstaan?
“Ik werk al sinds 2009 samen met Theo. We doen samen veel projecten op het gebied van DSI®-techniek. En we zitten samen in de stichting O2DIT. Ik leerde Theo steeds beter kennen. Eind 2019 vroeg hij opeens of ik zijn bedrijf wilde overnemen, waar Tjaden ook onder valt. Tja … daar ga je wel even over nadenken. Maar je wilt ook niet dat zo’n mooi bedrijf in handen van een investeringsgroep valt. Dat is een heel ander type mens. Past niet bij ons.”

Wat wil je bereiken met de overname?
“We zijn in één klap de grootste van Nederland. We hebben nu zo’n groot scala aan medewerkers in huis. Allemaal met hun eigen expertise en ervaring. Fantastisch! En al het materieel dat we hebben … ons machinepark is zó uitgebreid. Iedereen wint bij deze samenwerking.”

“En het mooiste is … Theo van Velzen heeft dezelfde cultuur als wij. Innovatief, hard werken en vooral: met beide benen op de grond blijven staan. Geen bankiers in driedelige pakken. Gewoon gezond verstand en samen mooie dingen maken.”

De grootste bronbemaler van Nederland. Daar moet je toch trots op zijn?
“Ja … nou ja, tuurlijk ben ik trots. Maar ik ga steeds maar door. Ik ben vooral bezig met de toekomst. Anderen moeten soms tegen mij zeggen dat het wel erg gaaf is wat we bereikt hebben. En dat is natuurlijk wel zo. Vandaar ook dit magazine.”

Is de overname het hoogtepunt van 2020?
“Wel een van de mooiste momenten. Maar laten we eerlijk zijn: 2020 is vooral het jaar van de coronapandemie. Ik vind het minstens net zo belangrijk dat we daar als bedrijf goed doorheen zijn gekomen. Er zijn geen medewerkers ernstig ziek geworden. En financieel gaat het hartstikke goed. Dat is toch heel wat waard.”

Wil je verder nog iets kwijt?
“Ik geef dit magazine uit ter waardering voor het personeel. Zij werken dag in dag uit hard aan de mooiste projecten van Nederland.”

Wat kunnen we in dit magazine verwachten?
“We nemen je mee langs een aantal van onze projecten. We zoomen in op maatschappelijk verantwoord ondernemen. En wat we daar concreet mee doen. We hebben een echte battle tussen de Eagles en AZ. De rest moet je zelf maar lezen.”

Het gloednieuwe magazine van Van Tongeren Watertechniek

Scroll naar boven