Foliekwelschermen en kunststofdamwanden

henkvantongeren-home-intro

Foliekwelschermen en kunststofdamwanden aanleggen

Foliekwelschermen

Foliekwelschermen (of foliekeerwanden) bieden uitkomst op plaatsen of situaties waar de omgeving waterdicht afgeschermd dient te worden van een vervuilingsbron. Denk aan:

  • Vuilstortplaatsen;
  • Bodemsaneringsprojecten;
  • Waterwinningsprojecten.

Daarnaast kan de techniek ook worden ingezet als waterkering voor een ijsbaan of natuurgebied of bij de aanleg van een verdiepte snelweg of een dam.

Een vraag over onze foliekwelschermen of een andere vraag over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op.

De techniek achter de foliekwelscherm

Het folie (maximale dikte: 1,5 mm) bevestigen we op een stevige achtergrond: deze zogeheten keerwand wordt verticaal in de bodem geplaatst en kan een maximale diepte bestrijken van 5 meter. De aard en de dikte van de folie (maar ook de verbindingen tussen de afzonderlijke delen) kan op de juiste manier worden aangepast aan het soort vervuiling en andere vereisten.

Kunststofdamwanden

Worden er hoge eisen gesteld aan de keerwand en dienen er waterdichte sloten en hoeken te worden aangebracht? Denk bijvoorbeeld aan anti-pipingschermen, dan kan een kunststofdamwand een interessant alternatief zijn. Wij hebben verschillende technieken in huis om deze wanden aan te brengen. Wij zijn gespecialiseerd van het zogenaamde prolock-systeem.

Een vraag over onze foliekwelschermen of een andere vraag over onze dienstverlening?

Scroll naar top