W-installaties & Verwarmingstechniek

Renovatie en nieuwbouw

Henk van Tongeren Installatietechniek wordt regelmatig ingeschakeld om in het kader van renovatie- en nieuwbouwprojecten het loodgieters- en elektrawerk te verzorgen. Dit doen we soms als aannemer, soms als onderaannemer. Daarnaast voeren we met regelmaat mutatieonderhoud uit voor diverse woningbouwcorporaties. Dit doen we al decennia lang, tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers.

Leidingwerk, riolering en sanitair
Wanneer u plannen heeft voor nieuwbouw of verbouwing, of een kleine aanpassing in uw leidingwerk of sanitair wilt doorvoeren, is het prettig om te weten wat daarin precies de mogelijkheden zijn. Wilt u een gas-, water- of elektriciteitsleiding laten om- of aanleggen? Een nieuwe riolering laten plaatsen of sanitaire reparaties laten uitvoeren? Wilt u in het kader van uw (bedrijfs)verbouwing een keuken, badkamer of een nieuw toilet laten installeren? Wat uw wensen ook zijn, wij denken breed met u mee en bieden u altijd een maatwerkoplossing.

 

 

Energie & Techniek dienstverlening:

Direct contact

Heeft u interesse in onze dienstverlening of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande knop.

Direct contact

Hoe kunnen wij u helpen?

warmte-/koudetechniek
Verwarming of koeling van een huis of bedrijfspand bepaalt voor een belangrijk deel de hoogte van de maandelijkse energierekening. Maar wist u dat er veel te besparen valt op deze kosten en dat dit niet ten koste hoeft te gaan van comfort? Hiervoor bestaan tal van oplossingen: dit geldt zowel voor de traditionele technieken als voor oplossingen met een groener en duurzamer karakter. Behalve een breed assortiment – grote en kleine, traditionele en duurzame – oplossingen, kunt u bij ons terecht voor vakkundig, vrijblijvend advies, waarbij we vanzelfsprekend uw wensen, situatie en budget als uitgangspunt nemen.
CV-ketels hebben een beperkte levensduur en zijn vroeg of laat aan vervanging toe: omdat de ketel kapot is, of omdat het model verouderd is en onnodig veel gas verbruikt. De nieuwste generatie ketels is bijzonder energiezuinig. Met de stijgende gasprijzen wordt het dus al snel interessant om uw CV-ketel te vervangen.

Ruim assortiment
Henk van Tongeren Installatietechniek biedt u een ruim assortiment in energiezuinige ketels. Wilt u de aanschaf van een nieuwe ketel nog even uitstellen? Dan is het goed om te weten dat regelmatig onderhoud u veel winst kan opleveren: een goed onderhouden ketel kan tot wel 25% minder gas verbruiken! Met een onderhoudscontract van Henk van Tongeren bent u verzekerd van een veilige, goed afgestelde ketel en van een snelle service tegen voordelige tarieven als de ketel onverhoopt kapot mocht gaan.

INTERESSE IN EEN ENERGIEZUINIGE KETEL?
Wilt u weten wat de mogelijkheden precies zijn en welke ketel het beste past bij uw situatie en budget? Wij denken graag met u mee. We kunnen u breed adviseren over systemen en ketels (o.a. Remeha, Intergas, Nefit, Atag), maar ook over installatie en onderhoud. Bel ons gerust voor een vrijblijvend informatiegesprek op 055 368 23 00. Wij vertellen u er graag meer over.

Pas op voor koolmonoxide!

Waarin schuilt het gevaar?
Elk jaar overlijden er in Nederland zo’n tien mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Vele honderden mensen moeten zich daarnaast met vergiftigingsverschijnselen laten behandelen in het ziekenhuis. Koolmonoxide is een onzichtbaar reukloos gas, dat uiterst giftig is en zeer snel in het bloed wordt opgenomen. Het gas komt vrij bij ‘onvolledige verbranding’: dit gebeurt als er te weinig zuurstof beschikbaar is voor een volledige (veilige!) verbranding van bijvoorbeeld hout of
gas in een kachel, open haard, geiser, CV- of combiketel.
Hoe voorkomt u vergiftiging?
Het allerbelangrijkste is om uw gaskachel, geiser en CV- of combiketel jaarlijks te laten controleren en onderhouden door een erkend installateur. Dit is niet alleen in het belang van uw veiligheid en gezondheid, u bespaart bovendien tot wel 25% op uw gasverbruik.
Verder is het verstandig om 24 uur per dag, overal in huis, te zorgen voor goede ventilatie (óók als het buiten koud is). Daarnaast kunt u koolmonoxidemelders ophangen in uw slaapkamer en in ruimtes met een kachel, geiser, ketel etc.
Wanneer is het tijd om uw installatie te laten controleren?
Let op de volgende signalen: Vlammen branden oranje of gelig in plaats van blauw. Ze branden bovendien hoger dan normaal en flakkeren meer. Als gevolg van te weinig zuurstof in de ruimte kan er condens op de ramen ontstaan. Wees ook alert op lichamelijke symptomen: De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Ook voel je je verward, slaperig en je krijgt een versnelde hartslag. Bij een hoge concentratie koolmonoxide treden er ernstige symptomen op zoals: bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade met mogelijk overlijden als gevolg. Een koolmonoxidemelder kan u waarschuwen als de concentraties te hoog worden.

Twijfelt u aan de veiligheid van uw installatie of apparaat? Bel ons dan vandaag nog voor een afspraak of voor vrijblijvend advies.

Meer weten?

Wilt u uw apparaat of installatie laten controleren of onderhouden?
Wilt u weten welke preventieve maatregelen er in uw specifieke situatie mogelijk zijn? Of waar en op welke hoogte koolmonoxide-melders in uw huis het best opgehangen kunnen worden.